Over mij

Ik hou van pubers. Ik vind het heerlijk om te zien hoe zij de wereld ontdekken en hoe zij zichzelf nog beter leren kennen. Ik luister graag naar ze en kan echt met en van ze genieten. Door rouw en verlies in mijn systeem van herkomst heb ik zelf nauwelijks gepuberd. Ik was niet in gedachte bij mezelf, ik was onbewust vooral bezig met anderen. Mijn voelsprieten voor de ander stonden altijd aan. Hierdoor ben ik gaande weg mijn eigen behoefte en verlangens kwijt geraakt. Zo begon mijn persoonlijk leiderschap zich te ontwikkelen. Ik maakte kennis met familiepatronen, waarbij ik direct werd geraakt door systemisch werken. Ik leerde over hoe onze kinderen een spiegel voor me zijn. En zo kwam ik steeds dichter bij mijn eigen verlangen. Ik kon de verbinding met mezelf weer voelen en dit gaf me rust en ook meer ruimte voor plezier. 

Ik gun kinderen dat ze in hun pubertijd zichzelf en de wereld vanuit een veilige plek kunnen ontdekken. En hoe fijn is het als je hier als ouder, docent, trainer van een sportclub bij kan helpen. Ik ben gefascineerd geraakt door hoe een probleem van een puber een oplossing is voor de ouder. Magisch! Het haalde me uit mijn vertrouwde context en bracht me uit balans. Maar ik ontdekte hoe ik invloed kon uitoefenen op mijn eigen gedrag en hoe onze kinderen hierbij geholpen waren. Dus in plaats van “Help, mijn kind is een puber!” zeg ik “Yes, mijn kind pubert!” En dan is het wel fijn als je de gebruiksaanwijzing kent! Daarom heb ik hier mijn vak van gemaakt. En door ouders, docenten, trainers te ontmoeten met hun verhalen over hun pubers, ga ik nog meer van pubers houden.

En verder.......

Na mijn opleiding HRM en bedrijfskunde heb ik tientallen jaren gewerkt in uitvoerende, beleidsondersteunende en leidinggevende functies met name binnen de overheid. Mijn coachopleiding heb ik gevolgd bij Phoenix in Utrecht. Ik heb ruime ervaring met individuele coaching en veranderopgaven binnen de Nationale Politie en daarbuiten. Ik werk met behulp van NLP, TA, Systemische werken, lichaamsgericht werken, kindgericht werken en hierbij neem ik mijn eigen ervaringen mee.

Ik neem deel aan verschillende intervisiegroepen ten behoeve van mijn eigen deskundigheid en mijn persoonlijke ontwikkeling. Ook volg ik nog regelmatig scholing.

Ik ben aangesloten bij de ethische commissie bij Phoenix.  https://www.phoenixopleidingen.nl/media/zhli5cus/2017-ethische-code-van-phoenix-opleidingen.pdf